Sairaanhoitopiirien välinen osaajapoolitoiminta on lähtenyt hyvin alkuun

Tays Kehitysyhtiön ylläpitämä osaajapoolitoiminta on jo mukavassa vauhdissa. Pilottivaiheen jälkeen pooliin on saatu mukaan vajaat kymmenen erikoislääkäriä, ja neljälle poolilaiselle on jo tehty sopimuksia sairaanhoitopiirien kesken. Poolin ideana on löytää vapaaehtoisia osaajia työskentelemään Taysin erityisvastuualueen muissa sairaanhoitopiireissä.

–Osaajapoolitoiminta on tullut jäädäkseen Tähtisairaaloihin, summaa osaajapoolin toimintaa koordinoiva kehittämispäällikkö Pyry Jylhä-Vuorio Tays Kehitysyhtiöstä.
–Kaksi lääkäriä on jo poolin kautta töissä ja seuraavat aloittavat loppukesästä ja syksyllä.

Tässä vaiheessa poolista löytyneitä osaajia ovat saaneet käyttöönsä Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit, ja sopimuksia viritellään myös Pirkanmaan suuntaan. Jylhä-Vuorio muistuttaa, että pooliin voivat ilmoittautua kaikki kiinnostuneet, myös muut kuin Tays-ervan alueella työskentelevät. Ilmoittautumislomake löytyy Tähtisairaala-sivuilta. Pooliin ilmoittautuminen ei vielä velvoita mihinkään, varsinaiset sopimukset tehdään aina erikseen.

–Tässä vaiheessa voin jo todeta, tyytyväisyyttä on havaittavissa molemmilla osapuolilla – sekä sairaaloiden klinikoilla että mukaan lähteneillä ammattilaisilla, Jylhä-Vuorio mainitsee.
– Sairaaloihin on saatu kattavampaa osaamista. Mukana olevat lääkärit sekä tulevaisuudessa myös muut poolin kautta työllistyvät osaajat puolestaan saavat mahdollisuuden laajentaa työnkuvaansa ja tietysti myös kohentaa ansioitaan.

Tähän asti osaajapooli on keskittynyt erikoislääkäreihin, mutta nyt toimintaa laajennetaan erityisalojen ammattilaisiin. Tätä kokonaisuutta käynnistää juuri Tays Kehitysyhtiössä aloittanut kehittämispäällikkö Mari Kukkonen.

Lisätietoa: www.tahtisairaala.fi/osaajapooli/

Tilaa Tähtisairaala-uutiskirje: tahtisairaala-lianamailer.mail-eur.net/

Valikko