Osaajapoolityö toi lastenendokrinologin Kanta-Hämeeseen

Ennen vuoden 2022 syksyä Kanta-Hämeen silloisen sairaanhoitopiirin lastenendokrinologiset potilaat hoidettiin Taysissa. Heräsi kysymys, miksi erikoislääkäri ei voisi mennä potilaiden luo. Tähtisairaalan osaajapoolitoiminnan välityksellä syntyneillä sopimuspohjilla tämä tuli mahdolliseksi, ja syyskuusta 2022 alkaen lastenendokrinologi Riina Pironetti on käynyt kahdesti kuukaudessa Kanta-Hämeen keskussairaalassa hoitamassa alueen lastenendokrinologiset potilaat.

Järjestelyyn ovat olleet tyytyväisiä niin potilaat huoltajineen, molempien hyvinvointialueiden lastenklinikat kuin tekijäkin. Jalkautuvaa erikoisosaajaa myös arvostetaan Hämeenlinnassa:

– Liikkuvan lääkärin työ on ollut antoisaa ja mukavaa vaihtelua arkityöskentelyyn. Jalkautumissairaalassa arvostetaan työpanostani ja olen ollut lämpimästi sinne aina tervetullut, Pironetti kertoo.

Pironetti on viihtynyt osaajapoolityössään, ja sopimusta on vastikään päädytty jatkamaan.

– Hoidossani olevat potilaat ovat sopivan haastavia ja tulevat hyvin tutuiksi. Voisin suositella jalkautumistyötä muillekin kiinnostuneille.

Osaajapooli on Tays Kehitysyhtiön ideoima toimintamalli, jossa yhteisiin puitesopimuksiin perustuen mahdollistetaan henkilöstön liikkuvuus yli hyvinvointialueiden rajojen Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla. Osaajapoolin kautta työskentelee tällä hetkellä vasta kourallinen lääkäreitä, mutta sopimuspohjia suunnitellaan hyvinvointialueille myös muille ammattiryhmille. Osaajapoolityöhön tekijöille maksetaan kohtuullinen korvaus liikkuvaan työhön osallistumisesta.

Osaajapooliin voi ilman sitoumuksia jättää yhteystietonsa osoitteessa www.tahtisairaala.fi/osaajapooli Poolilaisille tarjotaan Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan sekä Kanta-Hämeen hyvinvointialueiden kulloiseenkin tarpeeseen perustuen mielekkäitä työmahdollisuuksia.

Valikko