Osaajapooli

Osaajapooli turvaa toimintakykyä ja palveluita

Osaajapoolin toiminnan tavoite on löytää ratkaisu Tähtisairaalan toiminta-alueen eli Sisä-Suomen yhteistyöalueen (entinen Tays-erva-alue) hyvinvointialueiden osaajaresurssin turvaamiseksi ja uusien mielenkiintoisten työnkuvien luomiseksi. Toiminta keskittyy tässä vaiheessa lääkäri- ja erityisalojen henkilöstön liikkuvien työnkuvien kehittämiseen. Suunnittelemme tulevaisuudessa toiminnan laajentamista hoitotyön ammattilaisiin.

Toiminnan lähtökohtana on Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan hyvinvointialueiden  tahto varmistaa yhteinen toimintakyky. Kun hyvinvointialueet huolehtivat yhteisillä toimenpiteillä resurssien joustavasta käytöstä, potilaita voidaan hoitaa laadukkaasti.

Osaajapooli työnantajalle

 • Osaajapoolipalvelu mahdollistaa osa- ja määräaikaisen työntekijän löytämisen yhden kanavan kautta.
 • Esihenkilön työaikaa säästyy ja mahdollisuudet sopivan henkilön löytämiseen kasvavat.
 • Palvelu on osa Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan hyvinvointialueiden ja Tays Kehitysyhtiön yhteistyötä, ja se on näiden tätä palvelua käyttäville yksiköille maksutonta.
 • Osaajapooli etsii sopivaa tekijää muiden piiriin kuuluvien hyvinvointialueiden kanssa ja palvelun piiriin ilmoittautuneista henkilöistä.
 • Kartoituksen perusteella sopivat henkilöt esitellään toimeksiannon tekijälle.
 • Työntekijän päätyönantajan ja vastaanottavan hyvinvointialueen välille tehdään sopimus vakiintuneiden sopimusehtojen mukaan. Kehitysyhtiö avustaa tarvittaessa sopimuksen laatimisessa
 • Jos sopivaa työntekijää ei ole löytynyt, Osaajapooli koordinoi vuokratyöntekijän löytämistä yhteiskilpailutettujen ostopalvelutuottajien kautta.
 • Osaajapooli voi tarjota myös uuden reitin pysyvälle rekrytoinnille vapaaehtoisrekisteriin ilmoittautuneiden joukosta.
 • Alkuvuodesta 2023 Osaajapoolin tarjontaa täydentämään on tullut DPS-kilpailutusjärjestelmän kautta kilpailutettu valikoima lääkäriostopalveluita. DPS-ostopalvelulääkärit ovat käytettävissä kaikilla YTA-alueen hyvinvointialueilla.

Työntekijälle osaajapooli tuo joustavuutta

 • Työskentele lyhyt- tai pitkäaikaisesti
 • Jaa työaikaasi erityisvastuualueen sairaaloiden tai muiden yksiköiden kesken
 • Käytä osaamistasi laajasti
 • Opi erilaisista työyhteisöistä ja yksiköistä

Osaajapoolitoiminta ei vaikuta heikentävästi aiemman, voimassa olevan Sisä-Suomen yhteistyöalueella sijaitsevan virka- tai työsuhteen etuihin, kuten lomakertymään tai koulutusmahdollisuuksiin. Työmatkaan käytetty aika ja vaiva korvataan reilusti ja kannustavasti. Osaajapooliin voi ilmoittautua mukaan myös ammattilainen, joka ei ennestään työskentele YTA-alueella. Osaajapooliin voivat tällä hetkellä ilmoittautua lääkärit ja erityisalojen ammattilaiset, erityisesti sosiaalityöntekijät, psykologit ja puheterapeutit.

Ammattilainen! Voit antaa yhteystietosi osaajapooliin helposti ja nopeasti täyttämällä verkkolomakkeen.

Tähtisairaalan osaajapooli -rekisteri on tietokanta ammattilaisista, jotka ovat kiinnostuneita Tähtisairaalan tarjoamasta jaetun työn mallista. Tietokantaan liittyminen ei sido mihinkään. Tietoja käytetään ainoastaan suoriin henkilökohtaisiin työtarjouksiin eikä niitä luovuteta työnantajana toimivien hyvinvointialueiden lisäksi kolmansille osapuolille. Varsinainen työskentely Osaajapoolin kautta perustuu vapaaehtoisuuteen.

Osaajapoolin tietosuojaseloste (pdf)

Ajankohtaista

AjankohtainenErityisalojen koulutusKoulutus ja opetusOsaajapooli
Kehityspäällikkö Kristiina Engblom-Pelkkala tuo Tays Kehitysyhtiöön oppilaitostuntemusta
Erityisalojen kehityspäällikkönä aloittanut HT Kristiina Engblom-Pelkkala on tuntee oppilaitosmaailman, sillä hän on työskennellyt pitkään Tampereen ammattikorkeakoulussa Koulutuksen ja oppimisen palveluissa päällikkönä ja sitä ennen opettajana…
Lue lisää
Valikko