Osaajapooli

Osaajapooli turvaa toimintakykyä ja palveluita

Osaajapoolin toiminnan tavoite on löytää ratkaisu Tähtisairaala-alueen eli Taysin erityisvastuualueen sairaanhoitopiirien sairaaloiden osaajaresurssin turvaamiseksi. Toiminnan lähtökohtana on Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien yhteinen tahto varmistaa jokaisen sairaanhoitopiirin toimintakyky. Kun sairaanhoitopiirit huolehtivat yhteisillä toimenpiteillä resurssien joustavasta käytöstä, asiakkaita voidaan palvella laadukkaasti.

Osaajapooli vakiinnutetaan 2022-2023

  • Osaajapoolitoiminta alkoi pilottivaiheella vuonna 2021, ja se perustuu yhteisille sopimuksille.
  • Vuosien 2022-2023 aikana osaajapoolitoimintaa laajennetaan ja kehitetään uudeksi reitiksi pysyvälle rekrytoinnille.
  • Vuodesta 2023 alkaen tähdätään toiminnan jatkumiseen yhteistyössä hyvinvointialueiden kanssa Sisä-Suomen yhteistoiminta-alueella.
  • Osaajapoolitoimintaa koordinoidaan kokonaisuutena ostopalveluina toteutettavien osaajahankintojen kanssa.

Työntekijälle osaajapooli tuo joustavuutta

  • Mahdollisuus työskennellä lyhyt- tai pitkäaikaisesti
  • Mahdollisuus jakaa työaikaa erityisvastuualueen sairaaloiden kesken
  • Mahdollisuus oppia erilaisista työyhteisöistä
  • Mahdollisuus käyttää omaa osaamistaan laajasti
  • Työmatkaan käytetty aika ja vaiva korvataan reilusti ja kannustavasti

 

Osaajapoolitoiminta ei vaikuta heikentävästi aiemman, voimassaolevan erva-alueen sairaahoitopiirin kanssa solmitun virka- tai työsuhteen etuihin, kuten lomakertymään tai koulutusmahdollisuuksiin. Osaajapooliin voi ilmoittautua mukaan myös ammattilainen, joka ei ennestään työskentele erva-alueella.

Vuoden 2022 alussa toiminta keskittyy lääkärihenkilöstöön. Suunnittelemme tulevaisuudessa toiminnan laajentamista hoitotyön ammattilaisiin sekä sairaanhoitopiirien alueella työskentelevien erityisalojen ammattilaisiin. Myös hyvinvointialueiden tarpeet otetaan huomioon.

Ammattilainen! Voit antaa yhteystietosi osaajapooliin helposti ja nopeasti täyttämällä verkkolomakkeen.

Tähtisairaalan osaajapooli -rekisteri on tietokanta ammattilaisista, jotka ovat kiinnostuneita uudenlaisesta jaetun työn mallista. Tietokantaan liittyminen ei sido mihinkään. Tietoja käytetään ainoastaan suoriin henkilökohtaisiin työtarjouksiin eikä niitä luovuteta sairaanhoitopiirien lisäksi kolmansille osapuolille. Varsinainen työskentely poolin kautta perustuu vapaaehtoisuuteen.

Ilmoittaudu osaajapooliin

Osaajapoolin tietosuojaseloste (pdf)

Yhteystiedot

Pyry Jylhä-Vuorio

Pyry Jylhä-Vuorio

Kehittämispäällikkö, osaajapooli, lääkärit
pyry.jylha-vuorio@pshp.fi
Puh. +358 44 472 9368

Mari Kukkonen

Kehittämispäällikkö, osaajapooli, erityisalat
mari.kukkonen@pshp.fi
Puh. +358 44 472 2974

Usein kysyttyä osaajapoolista

Vapaaehtoisuus:
Onko minun pakko lähteä töihin muihin sairaaloihin, jos elämäntilanteeni ei salli? 

Ei, osaajapoolitoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Myös yhteystietonsa jättänyt voi halutessaan hylätä tai hyväksyä osaajapoolin kautta tulevia työtarjouksia. 

Miten työllistyn?
Haluaisin työskennellä osaajapoolin kautta, ja toinen sairaala erva-alueella on tarjonnut minulle töitä. Tarvitsenko nykyisen työnantajani luvan?
 

Kyllä, osaajapoolitoiminta on sopimuspohjainen malli. Lähtösairaalalta, vastaanottavalta sairaalalta sekä työntekijältä tarvitaan kaikilta lupa. 

Palkkaus ja edut:
Mitä etuja osaajapooliin kuulumisesta saa?
 

Osaajapoolin kautta työskennellessäsi sinun ei tarvitse tinkiä olemassa olevan virkasuhteesi eduista. Toisen sairaanhoitopiirin alueelle tehdyt työt korvataan olemassa olevan toimenkuvasi palkkauksella, johon lisätään erillinen päiväkohtainen poolikorvaus. Jos työmatkasi pitenee osaajapoolin vuoksi, voit saada tästä myös työaikakorvauksia. Lisäksi nautit kahden työyhteisön jäsenyydestä kaikkine liitännäisine etuineen. 

Uusi työntekijä:
En ole töissä Taysin erva-alueella, voinko liittyä pooliin? 

Kyllä. Osaajapoolitoiminta rakentuu olemassaolevien erva-alueen virkapohjien varaan. Poolilaiselle, joka työllistyy poolin kautta ja jolla ei ole entuudestaan toimintaan sopivaa virkapohjaa, järjestetään sellainen. 

Hoitajat, kätilöt ja erityisalat:
Kuulun hoitajien, kätilöiden, psykologien, sosiaalityöntekijöiden, toiminta-, puhe-, tai fysioterapeuttien ammattiryhmään. Voinko työllistyä poolin kautta? 

Osaajapoolia suunnitellaan laajennettavaksi kaikkiin soveltuviin sote-alan työntekijöihin vaiheittain. Halutessasi voit jättää yhteystietosi pooliin jo nyt, ja tiedotamme asiasta, kun poolisopimus syntyy alallesi. 

Hyvinvointialueet:
Toimiiko osaajapooli myös hyvinvointialueilla? 

Osaajapoolia on tarkoitus kehittää ja laajentaa yhteistyössä myös hyvinvointialueiden kanssa. 

Ajankohtaista

Valikko