Osaajapooli vakinnuttaa asemansa resurssien turvaajana

Osaajapooli on edelleen vahvistanut asemaansa Taysin erityisvastuualueen sairaanhoitopiireissä. Ensimmäinen mukaan tullut osaaja, neonatologi Leena Taittonen on työskennellyt Taysissa ja Seinäjoen keskussairaalassa pian vuoden. Tays Kehitysyhtiön kehittämispäällikkö Pyry Jylhä-Vuorio kertoo että, osaajapoolin kautta jo seitsemän lääkäriä ja hammaslääkäriä kuudelta eri erikoisalalta on löytänyt itsellensä uuden työnkuvan. Viime vuonna tähän aikaan voimassa oli vain Leena Taittosen pilottisopimus.

– Kysyntää olisi paljon enemmänkin, Jylhä-Vuorio mainitsee.
– Kolmesta tähän mennessä umpeutuneesta määräaikaisesta sopimuksesta kaksi on jo uusittu. Kokonaisuutena toimintaan on siis oltu tyytyväisiä sekä tilaajien että poolilaisten puolella.

Kehittämispäällikkö Mari Kukkonen valmistelee parhaillaan osaajapoolin laajentumista erityisalojen työntekijöihin.

– Tehostamme rekrytointia vastauksena havaittuun kysyntään. Kuka tahansa kiinnostunut voi ilmoittautua mukaan toimintaan ilman sitoumuksia Tähtisairaalan verkkosivuilta lomakkeella tai ottamalla suoraan yhteyttä, Jylhä-Vuorio kertoo.

Tähän asti osaajapooli on keskittynyt lääkärihenkilöstöön, mutta tämän vuoden aikana toimintaa laajennetaan myös erityisalojen työntekijöihin. Myös hoitoalan ammattilaisia ollaan ottamassa mukaan osaajapooliin lähitulevaisuudessa.

Osaajana kahdessa sairaanhoitopiirissä

Osaajapoolin kautta viime vuoden lopulla rekrytoitu neonatologi Leena Taittonen jakaa työviikkonsa kahden sairaanhoitopiirin kesken. Hän siirtyi osaajapooliin Vaasasta. Taittosen työ on jatkunut pääosin samaan tapaan kuin alkuunkin. Hän työskentelee kaksi päivää viikosta Seinäjoella ja kaksi päivää Tampereella. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu puolen päivän työpanos hallinto- ja kehittämistehtäviin.

Taittosen mukaan tehtäväkokonaisuus on jatkunut suunnilleen samanlaisena kuin alkujaankin. Taysissa mukaan on tullut kandiopetusta yhtenä aamupäivänä viikossa. Hän suunnittelee jatkavansa nykyisissä tehtävissään ainakin vuoden verran.

– Tehtävänkuva on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä hyvin selkeä, mutta Taysissa on enemmän vaihtelevuutta, Taittonen sanoo.
– Määräyskirja on voimassa vuoden eteenpäin eikä muita suunnitelmia ole.

Haasteita on ollut kehittämistyössä, jossa Taittonen on mukana koulutuskokonaisuuksien toteuttamisessa. Koronapandemia ja työmarkkinatilanne ovat johtaneet siihen, että koulutuksia ei ole voitu järjestää suunnitelmien mukaan. Taittonen uskoo, että tehtyä suunnittelutyötä voidaan kuitenkin tulevaisuudessa käyttää hyväksi.

Valikko