EVAL-appi loksautti erikoistumispalaset kohdalleen

EVAL-appi on lääkäreiden oma, sähköinen sovellus työ- ja erikoistumispaikkojen ilmoittamiseen ja hakuun. Sovellus on otettiin käyttöön syyskuun alussa Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja  Etelä-Pohjanmaan alueella.

EVALin on kehittänyt Tays Kehitysyhtiö koulutuspäällikkö Johanna Rellmanin johdolla, yhdessä suomalaisen ohjelmistotalo Koivu Solutions Oy:n kanssa. Sovellus on käyttäjälle maksuton.

– Kaikki erikoistumispaikat näkyvissä yhdessä paikassa, vastaa Benjamin Hirschovits-Gerz heti, kun kysytään, mikä on EVAL-apin tärkein ominaisuus.

Hirschovits-Gerz on työskennellyt valmistumisensa jälkeen yleislääkärinä, ja parhaillaan on menossa neurologian jakso Jyväskylässä. Sisätaudit on kiinnostanut erikoisalana jo pitempään, vaikka alan työmäärä hiukan mietityttääkin. Suunnitelmat erikoistumisesta nytkähtivät eteenpäin, kun hän huomasi Lääkärit Facebook-ryhmässä jutun EVAL-apista ja kirjautui sisään. Apista löytyi ilmoitus sisätautien erikoistuvan lääkärin tehtävästä Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Hämeenlinna sopi paikkakuntana mainiosti, ja EVALin kautta löytyivät ylilääkärin yhteystiedot.

”Koulutuspäällikkö Johanna Rellman kävi esittelemässä EVAL-appia ylilääkärikokouksessamme syyskuussa. Rekisteröidyin saman tien ilmoittajaksi – klinikkaamme haettiin erikoistuvaa lääkäriä, joten näpyttelin paikkailmoituksen. Parin viikon kuluttua tuli Benjaminin yhteydenotto ja keskustelujen jälkeen sovimme hänen aloittavan tammikuussa Hämeenlinnassa. Toivottavasti viihtyy pitkään, naurahtaa koulutusylilääkäri, sisätautien ja nefrologian erikoislääkäri Petri Koskinen”.Yli 700 hakijaa, yli 90 paikkaa – jo useita työsuhteita solmittu

EVAL-appiin voidaan tehdä paikkailmoituksia kaikilta erikoisaloilta Sisä-Suomen alueella. Hakijoiksi voivat rekisteröityä lääketieteen lisensiaatit ja 4.-6 -vuosikurssien kandit koko Suomesta.

Tavoite on helpottaa erikoistuvien lääkäreiden rekrytointia, tukea koulutusväylien muodostamista ja tarjota helppokäyttöinen sovellus, jossa yhteistyöalueen kaikkien erikoisalojen työ- ja erikoistumispaikat, kuten virat, erilaiset sijaisuudet ja määräaikaiset tehtävät ovat nähtävissä yhdessä paikassa.

EVAL on saanut hyvän lähdön: Muutaman kuukauden aikana appiin on kirjautunut yli 700 hakijaa ja paikkailmoituksia on tehty yli 90. Ja mikä tärkeintä; kontaktien pohjalta on syntynyt jo useita työsuhteita.

Lääkärit voivat selailla ilmoituksia esimerkiksi kiinnostavan erikoisalan tai paikkakunnan mukaan. Työnantaja eli paikan ilmoittaja saa tiedon kiinnostuneista hakijoista EVAL-apissa, ja jatkokeskustelu sekä työsopimuksen tekeminen tapahtuu kuten ennenkin. Sovellus ei korvaa virallisia rekrytointikanavia kuten Kuntarekryä, vaan tarjoaa uuden nykyaikaisen kanavan työpaikkojen ilmoittamiseen ja koulutuksen suunnitteluun.

Lisätietoa ja kirjautuminen ilmoittajaksi tai hakijaksi: www.evalit.fi