Etelä-Pohjanmaa mukaan Tays Alustayhtiöön

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi kokouksessaan 10. kesäkuuta osakkuuden Tays Alustayhtiö Oy:ssä eli niin kutsutussa Tähtisairaalassa. Alustayhtiö roolitetaan syksyllä uudestaan erityiseksi kehittämispalveluiden yhtiöksi.

”Tämä yhteistyö yhtiömuodossa on uutta meille kolmelle sairaanhoitopiirille. Voimme nyt suunnitella yhteisten kehittämistoimintojen tuottamista ja edelleen kehittämistä kokonaan uudella tavalla. Kun mukana on kolme sairaanhoitopiiriä ja yhdeksän sairaalaa, olemme yhdessä kehittämisessä vahvempia”, sanoo projektipäällikkö Päivi Leikkola Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

Henkilöstö halutaan osallistaa vahvasti mukaan kehittämisyhteistyön suunnitteluun. ”Olemme kuulleet henkilöstöä syksystä lähtien ja olemme jatkossakin tiivissä vuorovaikutuksessa, jotta saamme henkilöstön näkemykset mukaan kehittämistyöhön.”

Tähtisairaala on Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjnmaan sairaanhoitopiirien yhteinen hanke, jonka tavoitteena on luoda yhteinen aiempaa tiiviimpi kehittämispalvelurakenne maakuntien erikoissairaanhoitoon. Tähtisairaalan avulla pystytään vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon haasteisiin.

Lisätietoa:
Projektipäällikkö Päivi Leikkola,