EL Pyry Jylhä-Vuorio aloitti Tays Kehitysyhtiön osaajapoolin vetäjänä

Tays Kehitysyhtiön osaajapoolin tarkoituksena on löytää ratkaisuita osaajapulaan ja jakaa asiantuntemusta Tähtisairaaloiden yhteistyönä. Juuri aloittanut kehittämispäällikkö, radiologian erikoislääkäri Pyry Jylhä-Vuorio tiivistää toiminnan tavoitteet näin: Kartoitetaan tarpeet ja haetaan osaajat.

Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirit ovat solmineet puitesopimuksen, jonka pohjalta asiantuntijoille voidaan tarjota töitä myös Taysin erityisvastuualueen muissa sairaaloissa, jos tarvetta ilmenee. Osaajapoolitoiminta on edennyt niin, että ensimmäinen pilottiosaaja, Taysissa työskentelevä neonatologi, on aloittanut työn myös Etelä-Pohjanmaalla.

– Pilotin ansiosta on nyt selvillä, että osaajapoolin perusinfrastruktuuri on kunnossa ja toiminta hyvällä pohjalla, Jylhä-Vuorio analysoi.

Ensimmäisenä työtehtävänä Jylhä-Vuoriolla on osaajatarpeiden kartoitus sairaanhoitopiireissä. Samalla selvitetään, millaisilla ostopalveluilla osaajapulaa tällä hetkellä helpotetaan. Sen jälkeen voidaan lähteä etsimään kuhunkin tilanteeseen sopivia osaajia.

– Näyttää siltä, että tarpeet ovat hyvin erilaisia ja monimuotoisia eri sairaanhoitopiireissä, Jylhä-Vuorio toteaa.
– On myös selvää, että tarvetta on paitsi hyvin erikoistuneelle osaamiselle myös erikoisalojen generalisteille.

Osaajapoolia pitää tehdä tunnetuksi Tähtisairaaloiden asiantuntijoille, jotta toimintaa saadaan vietyä eteenpäin ja osaajan paikkoja täytettyä. Jylhä-Vuorio arvelee, että mahdollisuudet saada asiantuntijoita mukaan ovat hyvät.

–  Olen keskustellut osaajapoolista lääkärikollegoideni kanssa eri yhteyksissä, ja vastaanotto on ollut positiivista ja kiinnostunutta.

Pyry Jylhä-Vuorio on 33-vuotias ja asuu Tampereella. Jylhä-Vuorio on virkavapaalla Kanta-Hämeen keskussairaalasta, jossa hän on toiminut radiologian erikoislääkärinä. Lääkäriksi hän opiskeli Tampereella, ja toimi vuosia Nuorten lääkärien yhdistyksen (NLY) paikallispuheenjohtajana.

– NLY:n kaudella pääsin verkostoitumaan laajasti asiantuntijoiden kanssa, kun järjestin tapahtumia ja hankin niihin puhujia, Jylhä-Vuorio kertoo.
– Olen myös toiminut luottamusmiehenä, mikä on tuo yhden erilaisen näkökulman nykyiseenkin tehtävääni.